Smittevernregler

Nasjonale regler fra forbundet – OPPDATERT 2. JUNI: Under regjeringens pressekonferanse 21. mai ble det opplyst at Norge nå går til trinn 2 av gjenåpningsplanen 27. mai. Nå er det endelig klart av det er gitt betydelige lettelser for oss. NFIF sitt mål er å opptre ansvarlig og følge myndighetenes anbefalinger for å bekjempe korona-pandemien. Samtidig som vi bruker mulighetsrommet best mulig for å fremme aktiviteten vår. Her finner du de gjeldende reglene og anbefalingene.

Deltakelse i konkurranse for utøvere over 20 år – Vi har tidligere annonsert at utøvere fra Narvik kommune kan konkurrere. Vi har sjekket opp gjeldene regler for konkurranse i Narvik og fått følgende tilbakemelding:

Lettelser i konkurranseregler for voksne – For voksne over 20 år anbefales det å utsette/ avlyse alle konkurranser der det er kontaktidrett, dette gjelder ikke kamper og konkurranser i f.eks. tennis, orientering, friidrett, mosjonsløp osv. der det er mulig å holde 1 meter avstand til enhver tid. Det står også tydelig at de forskjellige gruppene (over og under20 år) må forholde seg til sine avstandsregler.

Mulighet for de over 20 til å delta. Det betyr at vi kan tillate at utøvere over 20 år kan konkurrere i området vi har definert som vår region (Tromsø kommune i Nord til Narvik kommune/ Sortland kommune i sør) så lenge de over 20 år kan holde 1 meters avstand til enhver tid til alle.

Tillater konkurranse for påmeldte utøvere på 3000m. Det er påmeldt utøvere utenfor egen kommune på 3000m og i tekniske øvelser. Disse har vi lagt til startlisten og deres øvelser vil settes opp på et tidspunkt der det foregår liten aktivitet på banen. Er det et heat med flere under 20 og en over må den over 20 ha to baner mellom seg og de andre. De under 20 kan stå ved siden av hverandre i løpebanene.

Tekniske øvelser. Her vil vi tillate konkurranse når det ikke er annen aktivitet på øvelsesstedet. I høyde/ stav/ kast osv. vil de over 20 være i egen klasse og konkurrerer etter at de under 20 er ferdig.